<body><script type="text/javascript"> function setAttributeOnload(object, attribute, val) { if(window.addEventListener) { window.addEventListener('load', function(){ object[attribute] = val; }, false); } else { window.attachEvent('onload', function(){ object[attribute] = val; }); } } </script> <div id="navbar-iframe-container"></div> <script type="text/javascript" src="https://apis.google.com/js/platform.js"></script> <script type="text/javascript"> gapi.load("gapi.iframes:gapi.iframes.style.bubble", function() { if (gapi.iframes && gapi.iframes.getContext) { gapi.iframes.getContext().openChild({ url: 'https://www.blogger.com/navbar.g?targetBlogID\x3d25515225\x26blogName\x3dFenia+in+full+leaf....\x26publishMode\x3dPUBLISH_MODE_BLOGSPOT\x26navbarType\x3dBLUE\x26layoutType\x3dCLASSIC\x26searchRoot\x3dhttps://fenia-in-full-leaf.blogspot.com/search\x26blogLocale\x3den\x26v\x3d2\x26homepageUrl\x3dhttp://fenia-in-full-leaf.blogspot.com/\x26vt\x3d4859600396850592937', where: document.getElementById("navbar-iframe-container"), id: "navbar-iframe" }); } }); </script>

13-14-15

Петък 13-ти:
Очакванията ми за куп хубави неща в така фаталния петък 13 не се осъществиха, но за да не бъда съвсем неблагодарна, трябва да отбележа, че се случиха няколко неща, които не са никак за подминаване:
1. Видях Сиската, което (по нейни думи) не се било случвало от Джулая;
2. Обади ми се човек, когото не съм чувала от доста по-отдавна, само и единствено за да ми каже, че е на брега на морето, че времето е страхотно и че не трябва да се плаша от фаталните дни;
3.Проверявайки си фиша от тотото, се оказа, че имам освен очакваната от мен 3-ка, още една 3-ка+4-ка, с други думи – прибрах се у дома с 17,90 лв по-богата и мигом обеднях с толкоз, изяждайки ги с племенника ми;
4.Един колега се сдоби с 2-ри син и тази новина искрено ме зарадва, заради евентуланите проблеми, които слава Богу, жена му не бе имала!
Друго интересно от този ден бе, че си почистих бюрата (2 броя). За повечето е ясно, че това си е нещо рядко виждано при мен, но си има причина.
Та, резултата от чистенето бе около 2 кашончета (от тези за принтерна хартия) ненужна хартия и една огромна торба пълна със стари джобове и пластмасови папки.
В офиса съм непрекъснато критикувана, че съм плюшкин, като причината за това не е, че сбирам много вехтории, а че използвам повторно хартията, а именно – било, че пиша на гърба на използваните листи, било, че изрязвам белите полета и ги ползвам вместо малки листчета. Смешно, но... сърце не ми дава да я изхвърлям.
Също така, не съм в кръга на обичаните от нашите шофьори, защото ги карам да връщат хартията в пунктовете за вторични суровини;) Що за псувни отнасям... и аз не знам:Р
И така, връщам се на почистването си. Преди няколко дена бях прочела из Дни-те на Антония за http://gorichka.bg/ и за проблема с торбичките... и макар и да знаех за съществуването му (на проблема), никога ме съм намирала какво да направя. Чистейки, обаче, ми стана много неприятно като видях какво количество джобове и тънки папки трябва да изхвърля и се замислих дали пък не мога да ги изхвърля в контейнерите за разделно събиране на боклука, които бате ни Бойко е насложил из централните булеварди. Сбрах ги в отделен плик и тръгнах да диря такива контейнери. Наличните нявга такива пред Тера Нова липсваха. Не ми се бродеше към НДК (все пак пътя ми е в обратна посока) и се запътих към Света Неделя. До Хепи бях виждала такива. О, чудо! И там ги нямаше.
Е, не, твърдо си бях наумила да ги изхвърля (ако мога) в контейнера за пластмасови опаковки! Тръгнах по Стамболийски и ако до кръстовището с Ботев не бях намерила заветните “великденски” контейнери, щях да си ги нося у дома и да ги хвърлям в Люлин, до кооперативния (за сведение, живея в Илинден), ако / когато се снеса дотам в почивните дни.
Стана ми тъпо, че никъде из моя квартал не съм виждала такива контейнери. Ако имахме, можех да си изхвърлям отпадъците в контейнера за битови такива, а пликчето, в което съм ги събрала – в контейнера за пластмасови опаковки:(
Да, знам, че е извинение, че трябва да видя какво мога да направя без чужда помощ, че е по-лесно да търся вината или причината да не правя нещо у друг.... и все пак – ако в квартала ми има такива контейнери, аз нямам нищо против да ходя до тях (стига да не са на 2 км разстояние, де, макар, че и тогава нещо ще измисля) и да си изхвърлям боклука в тях!
Защо само живущите и работещите из централните софийски булеварди са облагодетелствани да разделят боклука си?
14-ти
Както и писах, в 13ч отидох в градинката пред църквата “Свети Седмочисленици”, за да покажа, че ме е грижа. За тези, които не знаят какво е имало там, биха могли да се информират тук.
Бях с нагласата, че ще си ходя сама и не ми бе много приятен този факт, но се бях примирила с него. На сутринта, обаче, бях много приятно изненадана от Драго, който още с включването на РС-то ми, ме попита дали ще ходя и как да се организираме с него и Валери.
Ех, не бях ги виждала децата отдавна и признавам си, бе ми приятно! След като поседяхме, пийнахме кафе, чай и т.н., разгледахме, послушахме, някои от нас понамръзнахме, се отправихме и да похапнем и пийнем.
От тази весела част, не искам нивга да забравям Валериевото изказване, че “размерът е нищо повече от зрителна измама”....
15-ти
Колкото до неделята, там интересното или по-скторо тъжното бе посещението ми в София ленд. Заради него не отидох на т.нар. соушъл парти в латино клуба.
Както вече всеки е разбрал, София ленд затвори врати уж до м. Май, но аз не вярвам да отвори (от повече от година знам, че комплекса е на загуба и се замисля строеж, подобен на израслия зад него).
За втори път се случва така, че харесаме ли си място, където да играем дартс и хоооп – затварят го.
Първо се случи с дартс клуба в НДК, където се сбирахме почти всяка вечер и... да, признавам си, прекарвах си страхотно!
Сега участта последва и София ленд, макар, че там не сме били толкова многобройни и постоянни....
Ми... гадно ми е! Мразя да се разделям с хора, места, неща... чувството е тягостно.
Имаше обратно броене – по уредбата съобщаваха – “20 минути до затваряне на атракционите.....5 минути до затваряне на атракционите.... дами и господа гости на София ленд, атракционите затвориха “.
И така, в 20:00 пуснаха песента “Батальона се строява” (дали е такова заглавието?!) и макар и да не мога да я понасям, стана ми адски мъчно. До нас играеха (явно) хора от персонала. Единият се качи до горе и после съобщи, че атракционистите са се строили на мостчето и пеят... Не отидох да погледам сеира, но... съвсем ми се скапа настроението:( Зад всичко това стоят хора, навици, бе... живот....
А ние? Ние пак си търсим местенце, в което спокойно да можем да играем дартс, да има въздух, да е топло, да е на удобно място и... да ни хареса!

“13-14-15”

  1. Anonymous Anonymous Says:

    Тъжничко ми стана, да си призная, като разказваш за края на София ленд, аз така и не отидох там... май няма и да мога вече.

    Но пък мога да ти кажа ние къде ходим да играем дартс от време на време. Мястото се намира много близо до Университета, на ъгъла между Кракра и Шейново... или казано на български: като тръгне човек по Шипка от СУ, втората пресечка (ул. Кракра) свива на дясно и мястото - Чартера- се намира на ъгъла на първата пресечка. (Е само жена може да обяснява така:-Р) Не съм сигурна дали това е официалното му име, ама ние така си го наричаме от доста време.

    Обстановката е непретенциозна, бирата - евтина и има дартс (какво му трябва повече на един студент ;-).

  2. Anonymous Anonymous Says:

    Гледам аз заглавието и си мисля, че някфи дефойки ще показваш... А то стана като оня лаф: "Гледам - пише 'жени', влизам - кенеф." :) Шегувам се ! :)

    Виж ся... изваждаш думите ми от контекста - ставаше въпрос за по-ниската чаша поставена пред по-високата и зрителна измама беше това, че изглеждаше по-тясна. Но ти си лоша ! :) За размера имам друг лаф, но него няма да ти го каза, защото не заслужаваш.

    Колкото до София Ленд, вчера с учудване научих същото от колеги. Хубава статия Капитал имат на този адрес

  3. Blogger Fenia Says:

    @Кепе, ходили сме там. За жалост там се събират доста хора, а машините, ако не греша, са само две. Общо взето хората, които ги заемат към 18ч, си играят цялата вечер.
    Голям минус на това заведение е липсата на вентилация. Зимата съм влизала и е било толкова задимено, че повече от 20 мин пряко сили не съм издържала:(
    Знам, че звучи малко лигаво, но искам като се забавлявам да ми е приятно:)
    @Дачев, на тази възраст аз им викам деца, откъде ти хрумна на теб "жени"?! Ах, ах, ах...
    За кенефа - прав си!
    Не можах да разбера какво имаш предвид за чашите? Размера го определяш с чаша или какво?! И какъв е лафа за това?!:Рррр
    За София ленд не съм ли ти казвала? Със Златката страдаме от доста време:( Статията е хубава, но трябваше да излезе преди 1-2 години, откак се говори за това.
    Златката каза нещо на тръгване от там, което ме накара много да се замисля: "И въпреки всичко не е честно, толкова гора са изсекли за да направят този парк!".
    Писна ми, писна ми зад всяка новина да се крие далавера. Толкова брутални са станали, че са прозрачни и за най-обикновения гражданин.
    Колкото до гората... според мен не е честно да се сменя предназначението на земята! Трябва да си остане за спортно - развлекателен център и това е! Никога, ама никога да не им се разрешава да строят нещо различно там! Нека да направят закрита спортна зала, басейн, мини стадион... В края на краищата не можем да живеем само сред панели, в автомобилите и офисите си, и статистиките, в които заемаме челните места да са, че сме най-затлъстяващата нация на континента... Интересно ми е в света на кое място сме:(

  4. Anonymous Anonymous Says:

    Казах "дефойки", фени. :)

    Колкото до чашите, мисълта ми беше, че чашите са с еднаква дебелина и това, че по-малката изглежда по-тънка е зрителна измама. :)

    Вчера dzver каза, че държавата е лош стопанин. При все, че не съм с леви убеждения, смятам че в България бизнесът е лош стопанин. Не съм видял някой доволен от това, което прави бизнесът с горите, с планините, с крайбрежието ни... и все си мисля, че държавата би МОГЛА ДА бъде по-добър стопанин, ако съблюдаваше обществения интерес. Бизнесът тук не се съобразява с него.

  5. Blogger Fenia Says:

    @Валери, верно тъй си бил рекъл;)...и все пак, деца са, не пипай ги!:Ррр
    Колкото до размера... много приказки, много чудо, много обяснения, много извинения :Рррр
    Шегувам се -> Валери говореше за чашите!
    Държавата-лош стопанин, щоооо?! Ние сме лошите, ние не я стопанисваме добре:( Бизнеса навсякъде се меси. Не е политиката тази, която движи света, а си е сметката. И не е само природата, която страда - заради частния интерес избухват войни (не, не заради хубавата Елена... туй в древността било, визирам интересите на военната индустрия), биват убивани учени, политици, дейци на граждански движения, местят се огромни фабрики за производство на съвсем различни континенти ... бе каквото се сещаш...
    За това, че закони се приемат с оглед не на интереса на обикновения гражданин, а на бизнеса, те това пък въобще си няма смисъл от коментар!
    Единствената надежда за нас "обикновените" е да не оставяме бизнеса да контролира живота ни. За мен, единствения възможен начин е чрез групи са натиск - да се вдига шум около проблема и да се изисква от управляващите адекватно решение.
    Проблем е обаче, пасивността на българите. Ето... нашите медии мълчат за КК Труд, а световните? Те знаят ли? Заинтригували ли сме ги по някакъв начин, така, че да накарат и нашите да свършат работата си - да ни ИНФОРМИРАТ! Да научи обикновения българин, че в собствената му страна държавата не само не помага на слепите и ги е зарязала да се оправят както могат, но и дори ги и лишава от възможността да се възползват от изключенията, които въобще ми е странно, че е включила в буквата на закона. Но... интерес, майка...