<body><script type="text/javascript"> function setAttributeOnload(object, attribute, val) { if(window.addEventListener) { window.addEventListener('load', function(){ object[attribute] = val; }, false); } else { window.attachEvent('onload', function(){ object[attribute] = val; }); } } </script> <div id="navbar-iframe-container"></div> <script type="text/javascript" src="https://apis.google.com/js/platform.js"></script> <script type="text/javascript"> gapi.load("gapi.iframes:gapi.iframes.style.bubble", function() { if (gapi.iframes && gapi.iframes.getContext) { gapi.iframes.getContext().openChild({ url: 'https://www.blogger.com/navbar.g?targetBlogID\x3d25515225\x26blogName\x3dFenia+in+full+leaf....\x26publishMode\x3dPUBLISH_MODE_BLOGSPOT\x26navbarType\x3dBLUE\x26layoutType\x3dCLASSIC\x26searchRoot\x3dhttps://fenia-in-full-leaf.blogspot.com/search\x26blogLocale\x3den\x26v\x3d2\x26homepageUrl\x3dhttp://fenia-in-full-leaf.blogspot.com/\x26vt\x3d4859600396850592937', where: document.getElementById("navbar-iframe-container"), id: "navbar-iframe" }); } }); </script>

яйцемания

Ех, свършиха се Великденските почивни дни и ей ни на, хвърчим из офисите с усмивки на уста и шарени яйца в ръка.
По този повод се присетих, че така и не успях да се похваля с моите си Великденски яйца:
Тази година бе
“нестандартна” за мен – успях не само да си боядисам яйца в моята си къщичка (обикновено мама ми даваше боядисани), но даже си и поиграх да рисувам по някои от тях. Разбира се, “рисувам” е малко попресилено за жалките ми опити да докарам някоя и друга различима картинка по цветните черупки (от дете тези занимания не ми се отдават; по рисуване имах отличен само и единствено защото моята приятелка ми рисуваше картините ).
И все пак! За мен си е нестандартно да вися посред нощите (на Велики четвъртък,
разбира се) пред една запалена свещ с пръчица и цветен восък в ръка и даже да се забавлявам! Дотолкова се бях “зарибила”, че само двукратното спиране на тока и мърморенето на племенника ми, че светлината му пречи да спи, ме накараха да се спра;)
Но.... ето ги и плодовете на моите “напъни” (ще
давам пояснения кое какво е, че някои от нещата са трудно различими):

Първото ми яйце, бе червено и разбира се, не бе това!
Използвам случая да кажа, че ми писна от заместители! Вземам си първото яйце, правя му кръстче с една чаена свещ (само такава имах под ръка) и го потопих в червената боя. Всичко хубаво, но когато го извадих яйцето, то си бе чисто червено - нямаше и помен от кръст:(

Голямо цапане падна, шъ знаиш;)


Природна "въртележка":


1. Кръговрат





2. Зима (
виждаш ли снежния човек под дървото, а?:Р)






3. Пролет (
ужким е цъфнало дървото)








4. Зелено лято...ех....









5. Златна (
е, жълта, де:Р) есен





Вечните загадки - космосът и жената
(при това сбрани в едно:Р):


1. Сатурн (
такъв е в представите ми). Исках с Аракис да се пробвам, но за мен той си е планета оживена и нямаше как да нарисувам всичките ви любими муцунки там ;)






2. Луна и звезди





3. Очебийно - НЛО:Р






4. Тук не се вижда, но от Сатурн започват косите на зловещата мома:Р




Толкоз от мен!
Надявам се да съм усмихнала денят ви;)

P.S. Blogger ще ме убие, честно! Побърках се да цвъкам снимчица след снимчица, побърках се и да ги намествам и... не мога да разбера, защо на preview изглежда по един начин, а постнато - съвсем по друг начин... щуротия:(

Labels: ,

“яйцемания”

  1. Blogger mitakat Says:

    Много са готини яйцата, само "момата" е малко зловеща, ама се преживява. Надявам се си изкарала един хубав и весел празник мами. :)))))

  2. Blogger Fenia Says:

    Ех, мами, нали знаеш - "истинските неща са невидими за очите, те са видими само със сърцето...":Р
    Вгледай се в магнетичните зелени очи на момата и ще видиш доброто й сърчице!:Р
    Нидей, типично по мъжки да търсиш само външната красота у жената :Р

  3. Blogger The_jo Says:

    Да, готини са яйцата. Чак не ми се вярва приателката ти да ти е рисувала картините... Пък за зловещата мома... представа си нямащ какъв мек жълтък се крие под твърдата и черупка... :)
    Амо не рабрах тези яйца с какво ги рисува такива? А за чаените свещи трябваше да попиташ. Най добре се прави с восъчна свещ, кати тия малките църковните, и яйцето не трябва да е много горещо, нито боята защото тогава свеща се топи и остава на капки отгоре. Все едно лажица олио. То по едно време имаше и такава мода, сипваще се малко олио разбърква се хубаво и яйцата стават на петна :)

  4. Blogger mitakat Says:

    Аз като знам какво има вътре, ми остава само отвън да гледам ;P

  5. Blogger Fenia Says:

    @ the_ jo, вервай ми, когато казвам / пиша нещо, най-малкото защото нивга не съм ви лъгала;)

    За рисуването - купих си една кутия с нещо като писец - тънка дървена пръчица с малка метална "фунийка" в единия край. В кутийка на въпросния "уред" имаше и блокче кафяв восък.

    Купувайки кутийката и представа си нямах какво точно съдържа (ни за уреда, ни за восъка) и си закупих отделно блокчета бял, зелен, жълт, червен и кафяв (отново) восък, които и представа си нямах за какво ще използвам... Просто... хареса ми идеята за шарен восък... Бе някакъв ансолютен късмет имах, че попаднах на две неща, за които нищо не знаех, но които взаимно се допълваха;)

    Уредът функционира така: В малката метална фунийчица (просвета в няй-тясната й част е колкото да се покаже връх на топлийка) се натъпква от цветния восък. Фунийката се загрява на пламъка на свещ (тук чаената свещ върши перфектна работа)и восъка вътре се разтапя и потича. Номера е да налучкаш колко да загрееш фунийката / восъка та да не се разтече изведнъж върху яйцето;)

    Бе... зарибяваща играчка;)

    @ mitakat... ти какво? реши, че запъртъци ли боядисвам, а?:(

  6. Blogger Fobos Says:

    Мисля, че трябва да си патентоваш техниката на рисуване и да участваш конкурс догодина!

    Вие, като на сбирка-кръжок, обсъдихте яйцерисуването (добре, че не се налага да пиша на латиница!) и вече чакам следващия Великден, за да видя по-изтънчени рисунки с мутрите на Аракис... Но си вземи щраусово яйце (супер е тази кирилица :р), за да ни побереш всички! :-)

  7. Blogger mitakat Says:

    Не бе мами, ама само един белтък и един желтък има вътре и аз толкова много пъти съм ги виждал, че не ми е интересно вече.
    P.S. Ако не ги уползотвориш до догодина може и на запъртъци да станат :P