<body><script type="text/javascript"> function setAttributeOnload(object, attribute, val) { if(window.addEventListener) { window.addEventListener('load', function(){ object[attribute] = val; }, false); } else { window.attachEvent('onload', function(){ object[attribute] = val; }); } } </script> <div id="navbar-iframe-container"></div> <script type="text/javascript" src="https://apis.google.com/js/platform.js"></script> <script type="text/javascript"> gapi.load("gapi.iframes:gapi.iframes.style.bubble", function() { if (gapi.iframes && gapi.iframes.getContext) { gapi.iframes.getContext().openChild({ url: 'https://www.blogger.com/navbar.g?targetBlogID\x3d25515225\x26blogName\x3dFenia+in+full+leaf....\x26publishMode\x3dPUBLISH_MODE_BLOGSPOT\x26navbarType\x3dBLUE\x26layoutType\x3dCLASSIC\x26searchRoot\x3dhttps://fenia-in-full-leaf.blogspot.com/search\x26blogLocale\x3den\x26v\x3d2\x26homepageUrl\x3dhttp://fenia-in-full-leaf.blogspot.com/\x26vt\x3d4859600396850592937', where: document.getElementById("navbar-iframe-container"), id: "navbar-iframe" }); } }); </script>

***

Понеделник (16.04.2007) – краен срок за подаване на Годишна Данъчна Декларация по чл. 41 от ЗОДФЛ. Предполагам всички родители, които имат деца ненавършили пълнолетие знаят, че имат право на данъчно облекчение за тях.

Та, помагам аз на няколко приятелки да си попълнят декларациите и ред 12 на таблицата за определяне на данъчното задължение ми “боцка очите” всеки път, щом го съзра:
“ Данъчно облекчение за деца ....... бр. деца”
Колегите ми се учудиха на какво се възмущавам.
Да де, ам на мен не ми е нормално да се говори за децата като за стока – с бройки. Да, разбирам, статистическа единица .... и все пак!
Питам се, само аз ли го намирам за странно - неприятно?

Labels:

“***”

  1. Anonymous Anonymous Says:

    Съвсем не, не си само ти. Но това едва ли ти носи успокоение.

  2. Blogger Fenia Says:

    @ Гери, истина е, че не ми носи успокоение, но твоят отговори ми носи. За мен той означава, че неспокойните сме поне двама.

    Да, това няма да ни направи по-щастливи, дори напротив, но за мен си е един вид "сверяване на часовника". В последно време наистина се замислям дали съм нормална щом никой около мен не реагира по адекватен (според мен) начин.

    От друга страна, ако накарам поне още един човек да се замисли върху възприятието си за нещата около него, то този човек би могъл да повлияе и на околните и така, "предавайки нататък" да се стигне до промяната, носеща и успокоение;)

    Само да е посмял някой да ме обвини в липса на оптимизъм!;)

  3. Blogger Fobos Says:

    Никой няма да те обвинява в нищо... но след като се видяхме днес и след като прочетох това за данъчните декларации... се питам дали не си подала 2 такива :р

    Определено е неприятно, но не и странно. Все пак говорим за брoй души и е нормално да се определят с тази мярка... Ами представи си, ако имаше облекчения/санкции за килограмите на децата. Тогава може би щеше да има и графа - кг. :-)

  4. Blogger Fenia Says:

    @ Fobos... да де, много добре ги разбирам, но също така и чета това, което пиша, а то е: "данъчно облекчение за един / два/три брой/я деца". Е, нима звучи по-различно от 2 килограма картофи?!

    @ ieti, в случай, че си изпаднал в заблуждение - няма да ти бъдат върнати 360 лв, а данъка върху тях!